Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Holmén sista ryttare till VM: ”Det här är en fjäder i hatten”

Stephanie Holmén fick ett positivt VM-besked på måndagen.Bild: MATHILDA AHLBERG
På måndagen fick Vellingeryttaren Stephanie Holmén beskedet från förbundskaptenen Henrik Ankarcrona. På tisdagseftermiddagen blev det officiellt att hon blir den femte ryttare och reser med den svenska hopptruppen till VM i Tryon, USA, i mitten av september.
– Jag är väldigt glad och det har kommit jättemånga gratulationer på SMS från alla möjliga, berättar den 27-åriga skånskan som jobbar som beridare hos Peder fredricsson och under det senaste året gjort succé internationellt med Flip’s Little Sparrow, även kallad Sparven.
Stephanie Holmén blir reserv bakom Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Fredrik Jönsson, som sedan tidigare redan är uttagna.
– Det här är en fjäder i hatten och ger mig bara ännu mer motivation framöver. Även om jag i första hand är där som reserv blir det nyttigt att se och lära genom att vara där. Skulle sedan något hända så är jag både redo och taggad att rida, säger hon.
Stephanie Holméns stora genombrott började i vintras med en världscupseger i Zürich och sedan dess har framgångarna avlöst varandra i en takt som ingen skulle kunna förutspå.
Stephanie Holmén och "Sparven".Bild: MATHILDA AHLBERG
Förbundskaptenen motiverade uttagningen med att hon visat bra form hela säsongen.
– Sedan påpekade han också att han var väldigt nöjd med de två senaste tävlingarna, berättar Stephanie Holmen.
I Hickstead var hon bästa svensk som sjua och förrförra helgen slutade hon trea i Ommens GP-klass.
Hon hoppas hinna med ytterligare en tävling med Flip’s Little Sparrow innan VM, som startar den 11 september.
– Jag siktar på en tävling antingen i Belgien eller i Danmark om två veckor. Det skulle bli ungefär tre veckor efter den senaste tävlingen och tre veckor före VM. Det skulle kännas som en optimal uppladdning.
Det väntas en intensiv men spännande avslutning på sommaren för ryttaren.
Alldeles innan VM ska hon också tävla i unghäst-VM i Nederländerna. Därifrån flyger hon sedan direkt till Tryon i USA.
Läs alla artiklar om: Ridsport: VM 2018
Gå till toppen