Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Paret Medic säljer Två kockar

I arton år har de drivit restaurangen i centrala Staffanstorp. Men längtan efter ett lugnare liv har gjort att ägarna Ivan och Annelie Medic nu ska sälja Två kockar.

"Det har varit en väldigt rolig period" säger Ivan Medic. Tillsammans med hustrun Annelie Medic har han drivit Två kockar i 18 år.Bild: Privat
– Man får en liten klump i magen, det är lite som att skilja sig från sin stora kärlek, säger Ivan Medic.
Sedan år 2000 har han och hustrun Annelie Medic drivit restaurangen, som bland annat serverar husmanskonst.
– Det har varit en väldigt rolig period, både med gäster och personal. Det har varit ett sätt att leva.
Att ta beslutet att sälja var inte lätt, och flera gånger ändrade de sig. Men till sist kände de att det inte längre fanns någon återvändo.
– Man orkar inte längre sju dagar i veckan, tolv timmar per dag, säger Ivan Medic, som har diabetes. Både han och hustrun har dessutom fått ont i axlar och höfter.
– Nu vill vi ta hand om vår hälsa på riktigt.
Vad de ska göra efter att ha sålt restaurangen har de inte riktigt bestämt. Först av allt ser de fram emot att ta det riktigt lugnt.
Vad säger stammisarna?
– Frågorna är jättemånga och de säger "vi vill inte bli av med vårt ställe". Detta är en samlingspunkt i Staffanstorp helt enkelt.
Vad har varit bäst under dessa 18 år?
–Alla våra fem barn har jobbat här, detta har varit deras skola. Här har de fått lära sig att hantera stress, och att ta ansvar och hänsyn till varandra.
Vem som kommer att ta över restaurangen är ännu inte klart.
– Jag vet inte hur jag kommer känna när jag går förbi restaurangen sedan, men det är mycket möjligt att jag släpper en och en annan tår, säger Ivan Medic.
Gå till toppen