Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sushikedja öppnar sin första restaurang i Malmö

Det nya kvarteret Spårvägen i Sorgenfri i Malmö får i veckan sin första riktiga restaurang. För sushikedjan Sugoi är den femte restaurangen den första i Malmö.

På fredag öppnar Sugoi sin första restaurang i Malmö.Bild: Sugoi
Kvarteret Spårvägen är det första området att bebyggas i utbyggnadsområdet i Norra Sorgenfri i Malmö. Det tidigare bussgaraget Båghallarna görs om till ateljéer för Konsthögskolan och förutom boenden i husen har det redan flyttat in aktörer som yogastudion Yoga Roots och massagestället Moder Jord.
På fredag är det dock dags för kvarterets första restaurang att öppna och det är sushikedjan Sugoi som därmed öppnar sin första restaurang i Malmö. Sugoi startade på Väla i Helsingborg 2011 och har sedan dess öppnat ytterligare två restauranger i Helsingborg och en i Lund. Den senaste öppnade de på Drottningvägen i Helsingborg i juni. Nu är det dags för kedjans femte restaurang som öppnar på hörnet Industrigatan/Nobelvägen.
– Sorgenfri är ett område med stor potential som man håller på att utveckla med mycket bostäder. När vi såg den lokalen visste vi att vi ville satsa i Malmö. Det finns mycket trafik i den korsningen, men vi är ändå inte mitt i smeten, säger Christopher Fortes som är en av fem delägare i Sugoi.
Sugoi satsar främst på sushi, men har också en del varmrätter på menyn. Mest uppmärksamhet har de fått för sin all-you-can-eat-buffé på kvällarna och lunchbuffé.
– Vårt koncept är att ha bra kvalitet till ett bra pris. Genom att ha många enheter kan vi hålla lägre priser och ge möjlighet till fler att ha råd att äta sushi, säger Christopher Fortes.
Planerar ni att öppna fler Sugoi-restauranger i Malmö?
– Just nu är det den här lanseringen som gäller, men så kan det absolut bli, säger Christopher Fortes.
Den 17 augusti öppnar Sugoi på Industrigatan/Nobelvägen och kommer att vara öppet alla dagar förutom söndagar.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen