Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sylvegård tillbaka som vinnare

Hemvändaren Emil Sylvegård blev vinnare i återkomsten i Redhawks. – Det var kul att spela i Malmötröjan igen och extra kul när vi även kunde vinna, sa han efter 2-0 mot Pantern.

Emil Sylvegård var tillbaka i Redhawkströjan och bidrog med sitt fysiska spel.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
ISHOCKEY
Träningsmatch
Redhawks 2
Pantern 0
Emil Sylvegård är fostrad i Malmö Redhawks men har spelat i andra svenska klubbar i allsvenskan och SHL sedan 2013. I somras vände han hem till moderklubben och på tisdagen var det säsongspremiär mot Pantern i Limhamns ishall.
När målen uteblev i inledningen av matchen drog istället Emil Sylvegård ner de största applåderna när han tryckte till Panterns William Haag ordentligt i en tackling längs sargen.
– Det är mitt spel. Jag ska vara jobbig att möte och det är väl det som jag ska bidra med – hjälpa till att skapa känslor, menade forwarden som också hoppas på att han kan se till så att hans lag blir ännu mer obekväma att möta i år.
– På pappret saknar vi de stjärnorna som Malmö hade förra säsongen och i år kommer vi främst att vara ett lag som jobbar hårt i 60 minuter. Vi kommer säkerligen bli bättre och bättre för varje dag som går, men framför allt vara ett tufft lag att möta och som ingen vill åka ner här och spela mot.
Mot Pantern växte Redhawks in i match och tog över mer och mer för varje period som gick.
Första perioden gick i högt tempo, men bjöd på en hel del brister i organisation och precision – delvis tackvare en sommarvarm hall och dålig is.
I andra tog Redhawks över och kunde skapa bra tryck med hjälp av några numerära överlägen, men det dröjde till den tredje perioden innan man kunde ta ledningen i ett powerplay.
Nyförvärvet Konstantin Komarek sköt och framför mål kunde Lars Bryggman styra in 1–0, 41 sekunder in i perioden.
– Vi har hunnit träna lite powerplay. "Kosta" tog ett bra beslut. Sköt. Och vi fick folk framför mål. Ett bra powerplaymål, tyckte Malmötränaren Peter Andersson som jobbar med en ny powerplayformation där nyförvärven Komarek och Anton Öhman har viktiga roller.
I övrigt såg han tendenser av det som funnit i fokus under första isveckan.
– Det var hårt jobb och bra struktur över försvarsspelet, vilket egentligen är det enda vi hunnit jobba med hittills. Vi var även starka framför mål och lyckades hålla nollan, sa Peter Andersson.
Med 30 sekunder kvar av matchen kunde Christoffer Forsberg sätta 2–0 i ett tomt Panternmål.
– En vinst är en vinst och det är skönt att ha med sig och kunna bygga vidare på, konstaterade Emil Sylvegård.
Gå till toppen