Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Vellingebo misshandlade tidigare sambo – döms till fängelse

Grälet slutade med en grov misshandel. Nu döms en 35-årig Vellingebo till fängelse.

En Vellingebo döms till fängelsestraff efter att ha misshandlat sin tidigare sambo.Bild: Henrik Montgomery/TT
Mannen och kvinnan hade tidigare varit sambos. En kväll i juni i år befann de sig i en bostad i Trelleborg. Enligt domen hade båda druckit en del alkohol och de började gräla.
Grälet utmynnade i vad tingsrätten beskriver som en ”långvarig, omfattande och närmast besinningslös uppsåtlig misshandel” där Vellingebon tog en kolv tillhörande en bilmotor, som använts som askfat, och slog kvinnan med den.
Under delar av misshandeln höll kvinnan parets gemensamma barn i famnen. Kvinnan fick även motta dödshot.
Läs mer: Man gripen för mordförsök utanför Trelleborg
Räddningen blev en släkting till mannen som också befann sig i bostaden. Efter att kvinnan skrikit på hjälp larmade han SOS Alarm och polis och ambulans skickades till platsen. Polisen kunde snart gripa mannen
Kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans med bland annat flera sårskador i huvudet.
35-åringen döms nu till fängelse i två år och tre månader för bland annat grov misshandel. Han döms även för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott då han saknar körkort och hade brukat cannabisharts när han satte sig i bilen. Polisen hittade även cannabisharts både i bilen och i bostadens vardagsrum. Han ska även betala cirka 58 000 kronor i skadestånd till sin tidigare sambo.
Gå till toppen