Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Festivalpubliken intog scenen – Silvana Imam utreds för brott

Rap-artisten Silvana Imam misstänks för framkallande av fara för annan, efter att ha bjudit upp publik på scenen under tisdagskvällens konsert på Malmöfestivalen.

En person blev skadad under Silvana Imams konsert på Malmöfestivalen under tisdagskvällen.Bild: Patrick Persson
Det var under sista låten, någon gång mellan 22.35 och 23.00 på tisdagen som artisten bjöd upp publiken.
Det slutade med att minst 120 personer tog sig upp på scenen. En man blev i princip nertrampad av folkmassan – blåslagen, enligt polisens rapport.
Läs också Dagen efter konsertkaoset – Silvana Imam klar för ny Malmökonsert
– Det är en mycket allvarlig situation och vi är tacksamma att det inte blev allvarligare än det blev. Personalen var helt oförberedd på händelsen. Scenen är stabil nog att klara så mycket folk, i och för sig. Däremot hotades en del av de tekniska utrustningen, säger polisens pressinformatör Nils Norling.
Foto: Läsarfilm.
Erland Weerasinghe, enhetschef på gatukontorets arrangemangsenhet, blev själv vittne till händelsen.
– Det här är inte bra. Det var en kameraman som blev skadad. Men han ska vara på plats i morgon igen, säger han.
Har ni pratat med Silvana Imam?
– Nej, men vi kommer att göra det.
Vad ska ni säga till henne?
– Situationen är ganska färsk så det kan jag inte säga än. Men det är ett avtalsbrott.
Kommer ni agera på något sätt?
– Vi har inte tagit beslut om det än, säger Erland Weerasinghe.
Senare på onsdagseftermiddagen kommenterade Silvana Imam händelsen i ett brev till Sydsvenskan. Där skriver hon bland annat att hon valde att ta upp folk på scen, men inte kunde förhindra att så många kom upp.
”Jag och mitt team har pratat med Malmöfestivalen samt bett om ursäkt till personen i personalen som kom till skada. Personen i fråga har meddelat att hen trots allt är okej efter omständigheterna. Viktigt att påpeka är att ingen har blivit nertrampad eller blåslagen som det påståtts i media och av polis, men jag vill verkligen be om ursäkt om folk i fotodiket tyckte att det blev obehagligt" skriver hon i brevet.
Gå till toppen