Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hotet mot Bergaskolan var ett ”grovt skämt”

De tre eleverna på Bergaskolan som greps i maj misstänkta för att ha hotat skolan har friats helt från alla misstankar. Enligt polisen och skolan var allting ett ”grovt skämt”.

Polisen var på plats utanför skolan efter hotet i våras.Bild: Peter Frennesson
I maj greps tre grundskoleelever av polisen efter misstankar om att de hade riktat ett hot mot Bergaskolans tillfälliga lokaler i Bunkeflostrand.
– Det har varit ett hot riktat mot skolan. Hotet är avvärjt. Polisen har tagit hand om tre elever, sa Peter Abramo, biträdande rektor, till Sydsvenskan då.
Läs också Polis tog tre grundskoleelever i Malmö i natt efter hot mot skola: ”Det är ett grovt brott”
Eleverna släpptes efter en dag – då var de misstänkta för förberedelse till mord. De tre eleverna blev även avstängda från skolan i en vecka.
I juni lades förundersökningen ner och eleverna friades helt från alla misstankar. I ett brev som nu har gått ut till föräldrar på skolan står det att allting var ett ”grovt skämt” och att ”ingen behöver känna oro för att komma tillbaka till skolan”.
Läs också Eleverna som misstänkts för mordplan frias från misstankar
– Det här skapade oro på skolan. Det är skönt att polisen har bedömt det som ett grovt skämt, säger biträdande rektor Peter Abramo.
Skämtet fick stora konsekvenser. Hur tänker ni prata med eleverna om detta?
– Vi ska ta en diskussion med alla elever om hur man pratar med varandra och hur man uttrycker sig. Det är så lätt att det går överstyr. Men ingen ska känna någon oro för att komma tillbaka till skolan efter sommarlovet, säger han.
Gå till toppen