Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Matchslitet Lugi orkade inte hela vägen

I Ystad mot IFK avslutade Lugi en matchintensiv period där laget spelat fyra matcher på sex dagar. Fantasin och energi tog slut innan matchen var över.

18-årige Johan Palm fick speltid i Lugis möte med IFK Ystad.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det inleddes med en match i högt tempo där framför allt Lugi hade kommandot och där Handbollsliganykomlingen fick slita för att hålla jämna steg.
– Jag är nöjd med anfallsspelet i första halvlek. Vi gjorde 19 mål och det såg busenkelt ut. Sedan blev det lite förutsägbart i andra – vi tappade bredd och blev mittcentrerat, konstaterade Lugitränaren Tomas Axnér som bara fick se sitt lag gör åtta mål i andra halvleken.
Alfred Jönsson gjorde sex mål framåt under matchen och drev stora stunder lagets anfallsspel samtidigt som Lucas Pellas var stark i kontringsspelet.
Annars är Lugis stora utmaning inför den kommande säsongen att trimma in mittförsvaret där både Jakob Wickman Modigh och Nemanja Milosevic tackat för sig.
- Vi har spelat med Nemanja och Jakob i sex år och det kommer ta tid innan vi hittar det. Innan allt sitter kommer vi att få kriga oss till poängen, menar Tomas Axnér som i första hand ser Niclas Paradis och nyförvärvet Markus Sjöbrink som det nya mittlåset. Även Hampus Henningsson lär få speltid där.
Under de senaste dagarna har Lugi besegrat Team Nordsjälland och Önnered och förlorat mot Sävehof och IFK Ystad.
I Ystad arena vände IFK 17-19 till seger med 29-27.
Gå till toppen