Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Snillen från Lomma vill pressa politiker på framtidsvisioner

Vad har egentligen politikerna i Lomma för visioner? Och hur vill de att kommunen ska se ut om tjugo år? Det undrar en grupp 80-plussare som nu planerar att ställa politikerna mot väggen.

Moderator Stellan Nordahl och ”Snillena” Gunn Henstrand, Leif Ståhl och Ilse Jönsson har tillsammans arrangerat utfrågningen där politikerna ska få svara på vilka framtidsvisioner och planer de har för Lomma.Bild: Johanna M Karlsson
Var fjortonde dag samlas medlemmarna i gruppen ”Snillen spekulerar” på mötesplats Havsblick i Lomma. Där diskuterar de livets alla små och stora saker, till exempel hur det egentligen funkar med banker och försäkringar.
Flera av ”snillena” är över 80 år och tillsammans började de klura på vilka visioner som politikerna egentligen har för Lomma. Hur kommer byn och kommunen egentligen att se ut när de blir ännu äldre? Och för deras barn och barnbarn?
– Då tänkte vi att det vore bra att bjuda in politikerna och ställa frågan till dem, stället för att försöka fundera ut det själva, säger Leif Ståhl, 84 år.
Sagt och gjort. På torsdag i nästa vecka kommer representanter från partierna i kommunfullmäktige till restaurang Havsblick för att svara på frågor – och förhoppningsvis också lyssna på vad publiken har för idéer.
– Jag vet nog redan vad jag ska rösta på. I alla fall i riksdagsvalet, det är ju en ideologisk fråga också. Men om någon kommer med en jättebra idé är jag öppen för att lägga min röst på något annat parti i kommunvalet, säger Gunn Henstrand, 86 år.
Hon har tidigare varit politiskt aktiv i Liberalerna och Leif Ståhl har bland annat suttit i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. På det stora hela tycker de att politikerna i Lomma verkar sköta sig bra idag, även om Leif Ståhl tycker att kommunen vuxit lite för mycket och lite för snabbt.
Äldreomsorgen i kommunen har varit kritiserad. Vad tänker ni om det?
– Vi vill inte fokusera på det. Vi vill se framåt. Vi vill veta hur det kommer se ut för de äldre i Lomma i framtiden, säger Leif Ståhl.
– Är det inte ganska häftigt? Att man kan vara över 80 år och ända ha ett sånt fokus på framtiden? säger Stellan Nordahl som ska vara moderator under politikerutfrågningen.
Evenemanget kommer att äga rum i restaurangen på Havsblick i Lomma den 23 augusti klockan 14.30 och är öppet för alla.
Gå till toppen