Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

SSU saboterade Moderaternas valstuga i Limhamn

På tisdagen lade SSU Malmö upp en film på sitt Instagramkonto där en person tog bort flaggvimplar från Moderaternas valstuga i Limhamn. På stugan hade man också satt upp valaffischer från Socialdemokraterna. Moderaterna i Malmö har polisanmält händelsen. SSU i Malmö har bett om ursäkt för det inträffade.

På Instagramvideon syns hur en person tar ner vimplar från Moderaternas valstuga i Limhamn.Bild: SSU Malmö
Över filmklippet på Instagram låg texten ”Enkla knep för att snygga till en valstuga”.
Moderaterna i Malmö har polisanmält händelsen och under kvällen uttalade sig SSU Malmö på sin Facebooksida:
”Igår kväll hade vi ett par medlemmar i SSU Malmö som besökte Moderaternas valstuga i Limhamn. De tyckte att det kunde vara en kul grej att sätta upp Socialdemokraternas valaffischer på valstugan och att ta bilder och filmer på det. Direkt efter man gjort det återställde man valstugan i sitt ordinarie skick. Dessa bilder och filmer lades sedan dessutom upp på vår officiella Instagram. Bilderna är nerplockade från vår Instagram. Och även om detta inte var ”vandalisering” är beteendet fullständigt oacceptabelt och oförsvarbart. Vi vill avslutningsvis be Moderaterna och MUF om ursäkt.”
Uttalandet är undertecknat av Tiba Awni, ordförande för SSU Malmö.
Noria Manouchi från Moderaterna i Malmö förväntar sig att SSU markerar tydligare mot sabotaget.
– Jag förväntar mig en ursäkt från SSU till kommer inom kort. Även från nationellt håll där SSU bara tagit avstånd från händelsen, säger hon till Kvällsposten.
Gå till toppen