Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Huvudsmäll i Cristopher Nihlstorps comeback

Efter 296 dagars matchfrånvaro var Cristopher Nihlstorp tillbaka mellan stolparna när Malmö Redhawks föll mot Linköping, 2–4. 34-åringen fick avbryta träningsmatchen efter två perioder med en förmodad huvudskada.

Malmö Redhawks Cristopher Nihlstorp drabbades av en huvudsmäll och tvingades avbryta träningsmatchen mot Linköping.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Tyvärr en ful huvudtackling på Nihlstorp, sa Peter Andersson, tränare i Malmö Redhawks.
Vad som hände var att en Linköpingsspelare [Sebastian Karlsson] körde på Carl-Johan Lerby, så att Redhawksbacken åkte in i Cristopher Nihlstorp.
– Han [Nihlstorp] ramlade baklänges och fick en smäll. Han kände sig inte jättefräsch att spela vidare. Han varken ville eller kunde. Tråkigt att det ska vara så här i början av säsongen, att vi ska behöva prata om sådana saker, sa Peter Andersson.
Carl-Johan Lerby var den som krockade med Nihlstorp [målvakten var inte tillänglig för intervjuer].
– Jag blev puttad i bröstkorgen, jag hade ingen chans att stanna, sa Lerby.
Cristopher Nihlstorp spelade sin senaste SHL-match den 24 oktober 2017 och höftopererades kort därefter. Han har kämpat hårt för att komma tillbaka.
Juniormålvakten Linus Gidbark fick debutera och ersatte Cristopher Nihlstorp i den sista perioden mot Linköping, eftersom Oscar Alsenfelt stod över kampen.
Malmö Redhawks hade sedan tidigare Emil Molin och Niklas Arell på skadelistan, men det var inte bara Cristopher Nihlstorp som tvingades utgå mot Linköping. Även Stefan Warg avbröt matchen.
– Jag kommer att träna på måndag igen, så det var ingen fara. Jag gjorde en magoperation i juli. Jag har inte tränat lika många ispass som de andra, sa Stefan Warg.
Mot Linköping blev det två perioder för Warg.
– Jag gick så hårt som jag kan. Jag måste spela på ett speciellt sett, vara fysisk och jobbig att möta. Det höll i två perioder. Sedan var det dags att dra i handbromsen, sa Stefan Warg.
– Det viktigaste är att hålla hela säsongen, fortsatte Warg.
Tror att du kommer göra det?
– Jag spelade alla matcher förra säsongen, sa Stefan Warg.
Redhawks tog ledningen genom Emil Sylvegård. Därefter var det roliga slut för laget. Linköping utnyttjade sina möjligheter bättre. Marcus Sylvegård reducerade visserligen, men östgötarna gjorde 4–2 i slutminuten.
– Vi har en del saker att jobba på, sa Stefan Warg.
Ni har många spelare kvar från förra säsongen, vad betyder kontinuiteten?
– Vi har en bra grund att stå på. Gäller att behålla tajtheten i gruppen. Vi har redan haft roligare vid sidan av än vad vi hade på hela förra säsongen, sa Stefan Warg.
Gå till toppen