Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Linda Hartman, 43 , Lund

Aktiv i Naturskyddsföreningens klimatgrupp som aldrig flyger på semestern.

1

"Jag hoppas kunna inspirera i just detta: att man kan leva ett riktigt bra liv utan ett stort koldioxidkonto"

” Vi cyklar, åker kollektivt och är med i en bilpool. Ändå lever vi ett jätteaktivt liv med tre barn. Man kan göra val som är klimatsmarta, utan att det blir stora uppoffringar. Jag hoppas kunna inspirera i just detta: att man kan leva ett riktigt bra liv utan ett stort koldioxidkonto.
Tackar man nej till bil och flyg så gör man något annat istället som att cykla eller semestra långsammare och får ut minst lika mycket av det.
Men det viktigaste är inte vad en enskild gör, man måste vara många som tillsammans puffar i en bättre riktning. Alla kan börja där de står och ta ett steg i taget: Byta en kort bilresa till cykel eller en flygsemester till en tågvariant.
Kanske har jag tagit fler steg än de flesta i att skippa bil och semesterflyg, men det viktiga är att fler tar en ny riktning.
Det är först då som politiker kan ta både små och stora beslut för att minska klimatgasutsläppen och ändå våga räkna med att bli omvalda.”
Gå till sydsvenskan.se