Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Ludvig Odeholm, 25, Landskrona

Kökschefen och delägaren på Erikstorp, Ludvig Odeholm, är stolt över restaurangens nya krav-certifiering. Men matsvinnet är vad han vill jobba mer med.

”Gårdagens är ett lysande exempel där vi tar mat som skulle ha slängts och istället säljer den”

”Matsvinn är en av de viktigaste frågorna som vi vill jobba mer med. Jag tror att det är något så sjukt som att två tredjedelar av all mat som produceras i världen slängs. Där har vi störst möjlighet att kunna påverka på riktigt. Gårdagens är ett lysande exempel där vi tar mat som skulle ha slängts och istället säljer den. Vi har fått sålt 95 procent av alla gårdagens som vi har producerat. Tanken är att vi vill spinna vidare på den grejen att sälja rester. Vi har börjat jobba mycket mer med andrasorteringsgrönsaker också, krokiga gurkor och de fula champinjonerna, i den mån det är möjligt utan att tumma på kvaliteten. För mig känns det självklart 2018 att man jobbar på det här sättet.”
Gå till sydsvenskan.se