Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Noori Saber, 64 år, Lund

Reparerar hemelektronik i sitt företag Electronicsmix på Klostergården, och lär också ut grunderna i hur man reparerar elektronik i sidoverksamheten Grannens reparatör.

”Det handlar om att inte slösa på våra resurser”

”Jag fokuserar på det avfall som växer mest i Sverige och det är teknikavfallet. Det är mitt område som reparatör, servicetekniker och lärare i ämnet elektronik.
Att behandla teknikavfall är fortfarande svårt. Vissa ämnen och sällsynta metaller återvinns inte, de går till förbränning, medan tungmetaller deponeras. Det är en stor förlust.
Att reparera elektronik är ett sätt jag lever miljövänligt på, men jag köper också sällan kläder. Det handlar om att inte slösa på våra resurser och att spara energi. Jag kom på att jag skulle göra det här när jag skulle starta eget igen.
När jag funderade på hur jag skulle koppla min verksamhet till miljöfrågor kom jag på att man kan leva på det här och samtidigt engagera sig i samhällsfrågor. Därför startade jag det här sociala företaget 2015.”
Gå till sydsvenskan.se