Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Operan kan prisas för VR-satsning

Operans "Half life VR" väcker uppmärksamhet internationellt. Pressbild.Bild: Frida Nilsson
Kungliga Balettens uppsättning av Sharon Eyals dansverk "Half life" på Kungliga Operan spelades in med virtutal reality-teknik – något som resulterade i "Half life VR" där publiken kan få uppleva föreställningen på ett nytt sätt.
Nu är det klart att produktionen nominerats till ett pris på den prestigefulla filmfestivalen i Venedig som inleds den 29 augusti. "Half life VR" tävlar i kategorin "Competition linear".
"Nomineringen ytterst glädjande och ett kvitto på vår höga konstnärliga kvalitet. Som nationalscen bör vi ligga i den absoluta framkanten vad gäller att nyttja ny digital teknik. Opera och balett lämpar sig dessutom mycket väl för digitalisering. Ytterst handlar det om att förmedla vår scenkonst på olika sätt så att vi hela tiden når ny publik", säger Kungliga Operans kommunikationschef Catarina Falkenhav i ett pressmeddelande.
"Half life VR" kommer dessutom att tävla på Biennale de Lyon senare i september och den ska också visas på filmfestivalen Busan i Sydkorea.
Gå till toppen