Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Rånförsök och olagliga drönare på Malmöfestivalen

En drönare i beslag och tre rånmisstänkta barn är de mer utstickande punkterna bland polisens insatser från Malmöfestivalen på onsdagen.

Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
• Vid 20-tiden kommer tre ungdomar till tivolits biljettförsäljning på Norra Vallgatan och vill ha pengar. En av dem visar upp ett ”pistolliknande föremål”, men personalen ger inte vika och de tre tilltänkta rånarna lämnar platsen.
På beskrivningen av de tre kan en polispatrull stoppa och kontrollera tre killar – 13, 14 och 14 år gamla – en kort bit bort från biljettkassan. De stämmer väl på signalementet och kan inte riktigt förklara vad de pysslat med, och blir därmed misstänkta.
Socialtjänstens personal på platsen får information från polisen, som också lämnar över pojkarna till deras föräldrar. Något ”pistolliknande föremål” hittas inte. Det kan ha varit fler kompisar inblandade, som inte är identifierade ännu.
• Under Timbuktus konsert på Stortorget mellan 21.30 och 22.30 observerades en drönare flygande över folkhavet.
Det råder flygförbud på festivalområdet och är därmed olagligt att flyga även drönare.Men polisen kunde inte identifiera ”piloten”. En anmälan upprättades i alla fall.
• Vid Raoul Wallenbergs park omkring klockan 22.20 gick det annorlunda. Ytterligare en drönare flög över folkmassan och kunde ses landa på parkeringshuset Anna. En polispatrull följde den och kunde ingripa mot en artonåring och en sjuttonåring som stod på taket.
Drönaren togs i beslag.I båda drönarfallen lyder brottsrubriceringen ”brott mot luftfartslagen”.
Gå till toppen