Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sturup utrymt – av ofarligt föremål

Sturups flygplats har på torsdagsmorgonen utrymts på grund av ett misstänkt föremål. Polisens nationella bombgrupp är larmad till platsen. Klockan 08:20 uppger polis att föremålet är ofarligt.

Ett tiotal polispatruller är på plats vid Sturup.Bild: Läsarbild
Malmö Airport, tidigare Sturup, stängdes på torsdagsmorgonen helt av.
– Här är säkert ett tiotal polispatruller på plats och personer i gula västar som försöker att sprida information, säger Mikael Nilsson som är på väg till Stockholm – oklart när.
– Vi har inte fått någon annan information än att en misstänkt väska eller ett annat misstänkt föremål har hittats, säger han.
– Det är vänteläge. Det händer ingenting. Hundratals personer står ute och kommer inte in.
Finns det en oro?
– De allra flesta tittar i sina telefoner. Jag tror att de försöker få koll på läget.
David Karlsson på Swedavias pressjour bekräftar att en ”säkerhetshändelse” strax före klockan sju har orsakat evakueringen.
– Ett område har spärrats av och flygplatsen är utrymd. I nuläget kan resenärer inte gå in eller ut. Lyckligtvis har vi inte jättemånga flighter nu, säger han.
Polisen bekräftar att ett misstänkt farligt föremål har upptäckts av personal vid säkerhetskontrollen. Polisens nationella bombskydd har larmats till platsen.
Två plan, till Bromma respektive Arlanda, försenades på grund av flygplatsevakueringen.
Klockan 08:20 uppger polis att föremålet är ofarligt.
– Det är klart på plats och vi hoppas att flygtrafiken kan återupptas så snart som möjligt, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Gå till toppen