Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Brian Mårtensen, 57, Löddeköpinge

Vårt klimat – vår miljö

Kock som driver Fasangården i Lödde och utbildar kommuner i att laga klimatsmart mat för äldreboende och skolor.

”Vi måste också tänka om och minska intaget av kött och fisk”

”Vi slänger alldeles för mycket mat. Minimera svinnet! Maten ska hamna i magen. Mat är helt avgörande för hur en elev hur orkar i skolan och för hur äldre mår. Klimatsmart mat handlar om att välja bra råvaror, säsongsanpassa, köpa rätt mängd mat och tillaga aptitligt– så att det verkligen äts upp. Vi måste också tänka om och minska intaget av kött och fisk: servera "italienska tomatbiffar" – istället för att säga ”vegetariskt” – då äter många med glädje. Planering är A och O. Jag slänger nästan ingenting längre. Man kan ofta få ihop någonting även om man inte har något hemma.”
Gå till sydsvenskan.se