Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Ingeman Anderberg, 66 år, Borgeby

Vårt klimat – vår miljö

Krav-bonde vars familj driver Eko-skafferiet i Borgeby, där en del av det som odlas säljs.

1

”Vi vill producera sån mat som vi själva vill äta, fri från gifter.”

”Vi odlar spannmål, vall, potatis och lite grönsaker på 35 hektar.
Det är av ideella skäl som vi odlar ekologiskt. En del ställer ju om tack vare EU-stöd och att det ger ekonomiska fördelar. Men vi har odlat ekologiskt sedan början på 70-talet, det fanns inget stöd på den tiden. Helt enkelt för att vi vill producera sån mat som vi själva vill äta, fri från gifter.
Vi äter givetvis mycket sådant som vi odlar hemma och annat som vi köper in är också i första hand ekologiskt om vi kan få tag på det.”
Gå till sydsvenskan.se