Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Röslers budskap till MFF-spelarna – ge bränsle till publiken

Uwe Rösler eldar på sin MFF-spelare.Bild: MATHILDA AHLBERG
MFF-tränaren Uwe Rösler har ett tydligt budskap till sina spelare inför derbyt mot TFF.
Han vill ge publiken bränsle och få stöd i retur.
– Vi måste få igång våra supportrar, vi kan inte räkna med att supportrarna ska få igång oss, säger Uwe Rösler och fortsätter:
– När vi tar våra första steg på planen måste alla i Stadion se att vi spelar med energi och med ett högt passningstempo, där vi tar chanser med löpningar framåt och fyller Trelleborgs straffområde.
För MFF är det tvära kast. Match i Ungern i tisdags, derby mot Trelleborgs FF på lördagen och Europa League-kval mot Midtjylland på torsdag.
Uwe Rösler säger sig vara förälskad i MFF:s supportrar och förväntningarna på klubben. Men vill inte låta känslorna ta överhand – med uttåget ur Champions League-kvalet mot Vidi på näthinnan.
– Jag älskar kraven som supportrarna har på oss och jag älskar hängivenheten som Malmöborna har. Men jag måste se på det analytiskt och mer realistiskt. Jag måste stötta och skydda mina spelare, speciellt när jag känner att de har gett allting för mig, säger Uwe Rösler.
MFF-tränaren menar att insatsen mot Vidi var en sjua på en tiogradig betygsskala.
– Men vi hade behövt en åtta eller nia för att gå vidare, säger Uwe Rösler.
Läs alla artiklar om: Skånederbyt 2018: MFF–TFF
Gå till toppen