Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Skånetrafiken om nya busstidtabellen: Skåningar blir ”glatt överraskade”

Fler bussar, tätare avgångar och mer plats ombord. Det lovar Skånetrafiken när höstens busstidtabell införs nu på söndag. Flera linjer i Malmö, Lund, Helsingborg och Vellinge kommun förstärks.

På söndag börjar höstens busstidtabell hos Skånetrafiken att gälla. Flera nyheter presenteras nu.Bild: Matso Pamucina
Den 19 augusti, nu på söndag, börjar Skånetrafikens hösttidtabell för bussar att gälla. Enligt Skånetrafiken kommer många resenärer att bli ”glatt överraskade”.
De kommer nämligen att mötas av extra avgångar, längre bussar med fler sittplatser och i vissa fall förstärkningsbussar – vilket innebär att det kommer att avgå två bussar istället för en på samma avgång.
Förstärkningarna gäller främst:
• Malmö: Linjerna 1, 6, 7, 8 och 32.
• Lund: Linje 4.
• Helsingborg: Linjerna 4 och 6.
Läs mer: Nu får Lund fler bussturer till Malmö och på linje 4
De som åker med de gula regionbussarna får fler avgångar att välja mellan och även mer plats på bussen. Det gäller linjerna 130, 131 och 171 mellan Malmö och Lund.
Flera regionbusslinjer förstärks när höstens busstidtabell införs på söndag.Bild: Anna Söderquist
Skånetrafiken har även satt in förstärkningar på linje 146 mellan Malmö och Trelleborg och på linje 100 mellan Malmö och Falsterbo.
– Vi har fullsatta bussar i rusningstid på flera håll i Skåne. Med den här satsningen hoppas vi att kunna göra resan lite smidigare för de av våra kunder som reser på de mest belastade sträckningarna. Det känns jätteroligt att bidra till att det hållbara resandet ska kunna fungera ännu bättre, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef för buss på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.
Gå till toppen