Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Stationen 2.0 invigdes med pompa och ståt

På fredagseftermiddagen invigdes Bjärreds sprillans nya fritidsgård och aktivitetshus.

Vissa av besökarna tyckte inte om den mörka exteriören på Stationen 2.0 – men insidan får mer än godkänt.Bild: Johanna M Karlsson
Mängder av Bjärredsbor, vuxna, ungdomar och barn, hade kommit för att titta på de nya lokalerna.
Till tonerna av en fanfar, spelad av elever från Kulturskolan, förklarade Carin Hansson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Stationen 2.0 för invigd.
Under invigningstalet förklarade hon att detta inte skulle vara en plats bara för ungdomar. Här ska också finna utrymme för pensionärer, teaterföreställningar, Kulturskolan och annat.
– Vi hoppas att det ska vara aktiviteter här från morgon till kväll, säger Carin Hansson.
Med fanfar från Kulturskolans elever och tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Carin Hansson (M), förklarades Stationen 2.0 för invigd.Bild: Johanna M Karlsson
Lokalens utsida har fått ta emot en del kritik – många tycker att den mörkgrå och kubiska byggnaden inte ser trevlig ut. Men insidan, men ljusa väggar och högt i tak på nedervåningen, och flera olika aktivitetsrum på övervåningen, verkar ha fått godkänt betyg av besökarna.
– Det är jättefint här inne, säger Natalia Walawender som kommit tillsammans med dottern Alice Bornmark.
– Vi bor i närheten och vi var nyfikna så vi gick. Alice ska dessutom gå här om några, säger Natalia Walawender.
Alice var dock lite mer tveksam inför att lämna något omdöme om Stationen 2.0.
– Vi har inte sett hela än, förklarade hon.
Alice Bornmark och mamma Natalia Walawender hade kommit för att kolla in den nya fritidsgården.Bild: Johanna M Karlsson
I husets bottenvåning finns en stor aktivitetshall, en sal med läktare som rymmer ungefär 80 personer. På nedervåningen finns också kafeteria, personalrum (som kan göras om till loge) och förråd.
På ovanvåningen ryms bland annat ett spelrum med flera datorer, ett musikrum med tillhörande studio och ett tyst rum där man kan göra läxor.
Erik Iveberg och Karl Ljungkvist testade musikrummet, och var överens om att det var betydligt bättre än det de kunnat använda på gamla Stationen.
– Det är en uppgradering, säger Erik Iveberg.
Erik Iveberg och Karl Ljungkvist testade det nya musikrummet, och var nöjda med uppgraderingen.Bild: Johanna M Karlsson
Gå till toppen