Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
TFF

TFF-tränaren: ”MFF:s värsta lag att möta”

Patrick Winqvist, tränare i Trelleborgs FF.
TFF-tränaren Patrick Winqvist tror på traditionens makt i lördagens Skånederby mot MFF.
– Vi är kanske MFF:s värsta lag att möta, säger han.
Trelleborgs FF vann hemmaderbyt mot MFF med 1–0 tack vare Lasse Nielsens mål på tilläggstid, men TFF är inne i en djup svacka med fyra raka förluster och ligger på nedflyttningsplats.
– Senast vi mötte MFF gjorde vi allt så bra som vi kunde, men om MFF ligger på sitt max och vi gör likadant, då är MFF bättre. Men om MFF inte är där fullt ut, då har vi chans att slå dem. Fotboll är charmigt på det viset, säger Patrick Winqvist.
Hur bedömer du MFF:s slagstyrka då och nu?
– Ingen större skillnad. Handlade mer om att de hade en tuff period, men det har MFF även nu. De har precis varit med om ett uttåg ur Champions League-kvalet, tyvärr. Nu är de pressade att ta sig till Europa League.
Patrick Winqvist plockar fram historiken som en faktor.
– Man får inte glömma att TFF har bra statistik på MFF historiskt sett. Om vi lyckas göra om bedriften från i våras kommer Trelleborgs FF upp i lika många segrar som MFF har mot TFF i allsvenska sammanhang. Malmö FF har väl plusstatistik mot i stort sett alla andra lag, säger Patrick Winqvist och fortsätter:
– Men det är väl klart att vi är kraftiga underdogs i den här matchen. Kanske ännu mer i våras. Men det triggar oss.
Gå till toppen