Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Ann Thorén, 45, Malmö

Vårt klimat – vår miljö

Projektledare för Resterkocken – en skånsk mattävling där skolelever ska tillreda mat av rester.

”Det mesta av maten slängs hemma”

”Vi slänger mycket mat som vi kunde äta upp. På Sysav har vi tillsammans med kommunerna länge jobbat med att minska matsvinnet i skolköken, men det mesta av maten slängs hemma, och det är en svårare grupp att nå och påverka. I Resterkocken tävlar elever i årskurs 4–9 i vem som är mest kreativ med matrester i köket. Då tävlingen ordnades för ett år sedan deltog fjorton skånska kommuner, i höst är vi tjugotvå. Initiativet sprider sig, målet är att sprida idén också nationellt. Själv tänker jag ofta på att vi inte kan fortsätta leva som vi gör. I min vardag försöker jag undvika matsvinn, kött, att köpa nytt och ta bil i onödan.”
Gå till sydsvenskan.se