Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Återförening mellan generationer när ridklubben fyller 50 år

riddarspel, käpphästtävling och veterantävling. I år har Staffanstorps ridsportförening funnits i 50 år och det firas på lördagen med en dag fylld av aktiviteter på anläggningen.

Arkivbild. Staffanstorps ridsportförening som nu firar 50-årsjubileum har länge varit på jakt efter en ny anläggning för att kunna utöka verksamheten. Sedan det beslutades att Staffanstorps nya simhall ska byggas intill den nuvarande arbetar kommunen med att ta fram ett förslag för ridklubbens framtida lokalisering.Bild: Lars Brundin
Sedan den 29 juni har föreningens ordförande Lotta Fransén lagt ut en text om dagen, på föreningens Facebooksida och hemsida, som berättar vad som hänt i ridklubben varje årtal sedan starten. På lördagen släpps historien om 2018 såhär långt och samma dag återförenas många av dem som har varit med och skrivit historien för att fira klubbens 50-årsjubileum.
– Under förmiddagen kommer vi ha en veterantävling där de som red på 70-, 80-, 90- och 00-talet har varsitt lag för respektive tidsera som möter ridskoleekipagen i en tävling, säger Lotta Fransén.
Evenemanget som pågår mellan klockan 10 och 16.30 är öppet för alla och kommer bland annat också innefatta en käpphästtävling. Vid lunch är det rundvandring på anläggningen och klockan 14 börjar invigningen av den nya hoppbanan.
– Vi visar ridsportens alla grenar förutom mounted games. Där har vi inte någon som är aktiv här nere. Av ridsportens tio grenar är det sex där man tävlar i vår förening. Det tycker jag är imponerande, att Staffanstorps kommun har representanter i så många av ridsportens officiella grenar.
– Vi har kämpat med att få till en ny ridanläggning i nästan 20 år och vi vill visa hela kommunen hur stor ridsporten är.
Läs också Ridklubben kan få flytta när nya badhuset byggs
Lotta Fransén räknar med mellan 500 och 1 000 besökare under dagen.
– Det är ett stort intresse och det är många som har varit engagerade i klubben någon gång under sin livstid. Och det är många roliga programpunkter med allt från western till fälttävlan och riddarspel, körning och sådant som är lite tjo och tjim som man inte behöver vara så jätteintresserad av hästar för att ändå tycka är spännande.
Gå till toppen