Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Familj har trakasserats i sitt hem i två år

Mehdi och Maryam sitter i sitt kök med fördragna gardiner. Varje gång det hörs ljud från gården utanför fönstret rycker de till och tittar oroligt ut. De uppger att de har blivit trakasserade i sitt hem i två år, men ingen polisanmälan har lett till åtal.

Händelserna har gjort familjen otrygg. De undviker helst att vara hemma och vågar inte längre sova intill fönstret. – I början försökte vi prata med dem, men det hjälpte inte. Vissa människor går det att prata med och så löser man problemet, men andra går det inte, säger Mehdi.Bild: Patrik Renmark
Mahdi plockar fram en påse med stenar, de har storleken av en handflata. Det är stenar som kastats mot dem och mot fönstren i deras hyreslägenhet på första våningen i bostadsområdet i Malmö. Det de beskriver som trakasserier har pågått sedan de flyttade in för några år sedan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen