Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Omvärldens reaktioner efter Kofi Annans död

Efter en kort tids sjukdom har FN:s före detta generalsekreterare dött. Han blev 80 år gammal och somnade in fridfullt på lördagen, enligt Kofi Annan Foundation. Nu hyllas hans arbete i sociala medier, läs omvärldens reaktioner här.

"Vi sörjer förlusten av en stor man, en ledare, och en visionär", skriver FN:s migrantorganisation IOM på Twitter.
Carl Bildt var tidig med att beklaga Kofi Annans bortgång.
– Jag är djupt ledsen över Kofi Annans bortgång. En av de sanna globala ledarna i vår tid. En man med mod, vishet och vänskap. Jag är hedrad över att haft privilegiet att få arbeta med honom, skriver Bildt på Twitter.
En annan som sörjde Kofi Annan var utrikesminister Margot Wallström.
– Han personifierade det bästa med FN, och behövde hantera några av de svåraste utmaningarna. En stor lyssnare, och fick alla att verkligen vilja lyssna, skriver hon på Twitter.
Centerledaren Annie Lööf minns Kofi Annan som visionär och en inspiratör för många runt om i hela världen och Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor tackar för insatsen för en fredligare värld, skriver de på Twitter.
Även Kataloniens före detta regionpresident hyllade Kofi Annan på Twitter.
– Hans bortgång är en stor förlust för fred och frihet i världen, skriver han på Twitter.
Jan Eliasson, svensk diplomat och tidigare ordförande i FN:s generalförsamling och tidigare vice generalsekreterare för FN, skriver såhär:
Så minns Microsoft-grundaren Bill Gates honom:
Kanadas premiärminister Justin Trudeau betonade det avtryck Kofi Annan lämnar efter sig:
Frankrikes president Emmanuel Macron skriver såhär på sin Twitter om Kofi annans bortgång:
Gå till toppen