Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Publikrekord på Stortorget när Malmöfestivalen avslutades

Malmöfestivalens publikrekord från i onsdags blev inte långvarigt. På fredagskvällen dansade och sjöng 28 000 personer på Stortorget adjö till festivalen för detta år.

Steve Angello på Stora scenen Stortorget under Malmö-festivalen.Bild: Patrick Persson
I onsdags slog Timbuktu publikrekord på Malmöfestivalen när 26 000 personer lyfte under skåningens toner på Stortorget. Men rekordet höll inte länge.
Läs mer: Timbuktu skojar inte
Under fredagskvällen när Steve Angello intog stora scenen vid 23.30-tiden hade 28 000 tagit sig till Stortorget för att ta farväl av Malmöfestivalen för detta år. Det är den största siffran någonsin under festivalen.
– Vi är otroligt glada över både Steve Angellos kärlek till Malmö och över alla andra artister och personal som bidragit till att årets festival blivit en succé, säger David Östberg, projektledare på Malmöfestivalen i ett pressmeddelande.
Läs mer: Bildextra: Steve Angello på Malmöfestivalen
Publiken bidrog med ett mäktigt flaggspel då Malmöfestivalen delade ut nationsflaggor från alla de länder som finns representerade i MalmöBild: Patrick Persson
Steve Angello på Stora scenen Stortorget under Malmö-festivalen.Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Malmöfestivalen 2018
Gå till toppen