Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skottlossning mot nattklubbar på Stortorget – kan ha fångats på film

Strax efter att nattklubben Etage stängde vid fem på lördagsmorgonen avlossades flera skarpa skott mot entrén och mot restaurangen och nattklubben Mosaik som ligger vägg i vägg.
– Det finns kamerabilder från händelsen, säger polisens yttre befäl Thomas Paulsson.

Vet du mer? Kontakta Sydsvenskan på 71234@sydsvenskan.se
Polisens kriminaltekniker och vapenhund arbetar på Stortorget på lördagsmorgonen efter en skottlossning.Bild: Johan Nilsson/TT
– Vi har talat med vakterna, de har inget uppslag om vem det kan vara som skjutit, det är inte någon som har varit framme hos dem och hotat och hatat under natten, säger Thomas Paulsson, som är polisens yttre befäl på plats under morgonen.
Skotten har avlossats mot en fastighet där nattklubben Etage och restaurangen och nattklubben Mosaik huserar. Skotthål syns dels i fönstret till restaurang Mosaik, som under fredagskvällen också hade nattklubb, och dels i fasaden bredvid Etages entré. Polisen ser inledningsvis inte någon hotbild vare sig mot någon nattklubb eller någon specifik person. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord - den rubriceringen kan dock komma att ändras.
Polisens yttre befäl Thomas Paulsson på platsen för skottlossningen.Bild: Erika Oldberg
Det var strax efter 05-tiden på lördagsmorgonen som flera personer ringde och larmade polisen om skottlossningen på Stortorget. Nattklubben Etage hade precis stängt och det var fortfarande människor på plats utanför. Polispatruller, insatsstyrka och ambulans åkte till platsen.
–Två för oss okända gärningsmän har skjutit flera skott mot väggen och sen försvunnit, säger Thomas Paulsson.
Polisen spärrade under de tidiga morgontimmarna av ett område framför fastigheten på Stortorget medan tekniker samt vapenhund arbetar på platsen. Avspärrningarna hävdes före klockan nio på morgonen och polisen arbetar vidare med att sammanställa vittnesförhör, hålla fler förhör och sammanställa resultaten från den tekniska undersökningen. Polisen kontrollerar även de övervakningskameror som finns i närheten.
– Det finns kamerabilder från händelsen, säger Thomas Paulsson.
En av polisens övervakningskameror med ljudsensorer som skall larma om skottlossningar på Stortorget i Malmö på lördagsmorgonen. Kameran sitter bredvid platsen där det avlossades flera skott på lördagsmorgonen.Bild: Johan Nilsson/TT
Hela Malmöfestivalen kamerabevakas i år, men det är inte från de kamerorna som bilderna kom, de stängs nämligen av någon timme efter att festivalen är slut för kvällen. Skottlossningen på Stortorget skedde flera timmar senare, strax efter att nattklubben stängt vid fem på morgonen. Skottlossningen kan i stället ha fångats på en av de ordinarie kameror som finns runtom i staden, berättar Thomas Paulsson.
På fasaden syns kulhål, men vilken sorts vapen som använts vet polisen inte ännu.
Polisen har inte hittat någon skadad person vid torget, det har heller inte kommit in någon person med skottskador till sjukhuset under morgonen. Vid 12-tiden på lördagen hade ingen misstänkt gärningsperson gripits.
Malmöfestivalen avslutades under natten till lördagen med en spelning av Steve Angello på Stortorget och nattklubben Etage arrangerade en efterfest efter spelningen.
Vet du mer? Kontakta Sydsvenskan på 71234@sydsvenskan.se
Gå till toppen