Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Vindpinad förlust för Lunds BK

Hård vind, svårspelad plan och en skyttekung som försvunnit med sommarvärmen – förutsättningarna för Lunds BK var inte de bästa i höstpremiären mot Grebbestad. Inte blev det bättre när man dessutom hamnade i underläge en kvart in i andra halvlek.
– Lite oturligt för vi låg egentligen helt rätt där, ändå fick de nicka in 1–0. Då hade vi haft en bra period innan också, suckade Stefan Jansson, tränare i Lunds BK.
I första halvlekens medvind hade gästerna svårt att skapa chanser. Bollarna i djupled stack iväg och avsaknaden av den till Mjällby flyende Andreas Birgersson var tydlig. Andra halvlek började bättre, men efter 1–0 blev Lunds BK också tvunget att öppna upp bakåt i sin jakt på kvittering. 2–0 kom i den 80:e minuten.
– Vi gav ändå inte upp, det får man se som positivt. Men vi fattades lite i duellspelet och det märktes att vi var ovana vid gräs, blött gräs dessutom, konstaterade Stefan Jansson.
På övertid kom ett reduceringsmål genom Admir Osmancevic, men närmare än så hann inte Lunds BK.
– Bra ändå för Admir att göra mål nu när Birgersson försvunnit. En sådan lucka är alltid svår att fylla, men vi jobbar vidare på olika lösningar. Det viktiga för oss nu är att försöka hänga med strax under toppen och ta minst de 9-10 poäng som krävs för att säkra nytt kontrakt. Topp fyra blir svårt, det kan man nog konstatera, menade Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

2
Grebbestads IF
  • (0-0)
1
Lunds BK

Målskyttar

    • Admir Osmancevic
    Gå till toppen