Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Trelleborg

Rånare tände eld på livsmedelsaffär i Trelleborg

En livsmedelsaffär på Fagerängsvägen i Trelleborg utsattes sent på söndagskvällen för ett rån. Rånarna ska ha stuckit lokalen i brand, och en person som lyckades ta sig ut ur byggnaden hittades av räddningspersonalen. Branden är ännu inte släckt under måndagsmorgonen.

Larmet om branden kom klockan 23.22 på söndagskvällen. Inledningsvis hade man uppgifter om kraftig rökutveckling från byggnaden, men det stod snart klart att det brann rejält inne i lokalerna.
— Vi har påträffat en person utanför lokalen som befunnit sig i byggnaden. Han blev omhändertagen av ambulanspersonal på plats. Det är ett oklart skadeläge, men jag uppfattar det som att han var vid medvetande och talbar, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten, kort efter larmet.
Den skadade mannen fördes i ambulans till sjukhus med befarade rökskador.
Efter ett tag tilltog branden i intensitet och rökdykare, som gått in för att säkerställa att ingen människa fanns kvar där inne, fick lämna byggnaden.
— Det är nu en fullt utvecklad brand i lokalen. Vi angriper branden från utsidan. Det är en friliggande byggnad så det finns ingen särskild spridningsrisk, säger Gustaf Sandell vid kl 00.30, natten till måndagen.
Rökutvecklingen från branden är kraftig, och boende i ett närliggande flerfamiljshus fick lämna sina hem på grund av risken för rökskador. Hur många det rör sig om är dock inte klart.
Poliser på plats uppgav för tidningen att det finns misstanke om att det har skett någon form av rån i samband med branden. Något som Anders Ohlsson, inre befäl vid polisen i Ystad, bekräftar tidigt på måndagsmorgonen.
— Vi har upprättat en anmälan om grovt rån och grov mordbrand. Man har kommit dit och rånat, och sedan satt fyr, säger Anders Ohlsson.
Han vill i övrigt inte kommentera ärendet, och hänvisar till den pågående förundersökningen.
— Nu ska vi höra vittnen och målsägare närmare och se vad det ger. Det brinner fortfarande på platsen så vi kommer att få göra en bedömning när det brunnit färdigt om det går att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen, säger Anders Ohlsson.
På måndagsmorgonen är ingen person gripen och ingen misstänkt. Den skadade mannen ska höras av polisen och därefter kan brottsrubriceringarna komma att ändras allt eftersom.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen