Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Blåvitt" bröt Östersunds långa svit

Först bjöd han IFK Göteborg på ett mål. Sedan pangade Dennis Widgren in sitt livs första i allsvenskan. Det hjälpte inte. "Blåvitt" vann med 2–1 och bröt Östersunds långa förlustfria svit.

Göteborgs Vajebah Sakor jublar efter 2–1-målet i segermatchen mot Östersund.Bild: Adam Ihse/TT
Saman Ghoddos, på väg bort från klubben, reste inte med till Göteborg. Utan största anfallsstjärnan skapade Östersund väldigt få målchanser, trots stort bollinnehav.
Efter tio allsvenska matcher utan förlust bröts nu sviten – och det blev ett rejält hack i jakten på AIK och Hammarby i toppen.
Dennis Widgren har varit med hela vägen nerifrån division 2. Östersundskillen har upplevt mycket med ÖFK, men sin 72:a allsvenska match kommer han att minnas länge.
När IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili i 21:a minuten slog en hörna hade Dennis Widgren ansvaret att täcka första stolpen. Det gjorde han inte.
– Det var lite hjärnsläpp blandat med förvirring. Det gick ganska fort. Först beslutade jag mig för att ta bort bollen. Sedan ångrade jag mig och tänkte att den skulle gå utanför, men jag missbedömde det, säger Dennis Widgren.
Han flyttade på sig – och georgierns hörnspark studsade rakt in i mål.
Fyra minuter senare fick Widgren en drömträff. Han sköt stenhårt från mer än 25 meter, ribba in, mitt i målet men ändå var Göteborgsmålvakten Erik Dahlin chanslös.
Kvitteringen var hans första mål i allsvenska karriären.
– Det var mycket ilska som låg bakom skottet, men det var skönt att den gick in. Lite lättnad och revanschkänsla.
Men till slut stod Dennis Widgren och hans ÖFK-kompisar där som förlorare, för första gången sedan 5 maj.
– Vi gjorde en dålig match överlag. Första halvlek var riktigt dålig. De försvarade sig lågt och bra, men vi borde ändå ha gjort det bättre.
IFK Göteborgs spelare och supportrar visade en glädje som inte har setts på länge på Gamla Ullevi.
Efter en skakig sommar med ett läckande försvar och mängder av förluster skapades nu sex poängs marginal ner till kvalstrecket.
– Självklart betyder den här segern mycket. För oss som lag, och inte minst för våra fans. De är med oss både på gott och ont, och idag var de verkligen med oss, säger segernickaren Vajebah Sakor.
Giorgi Kharaishvilis känsliga högerfot låg bakom även "Blåvitts" andra mål. Frisparken var exakt och Sakor kom med fart och skallade hårt in 2–1-bollen. Den 22-årige norrmannen firade med både en handvolt och en frivolt.
– Jag har lite akrobatik i mig, säger han och ler.
Gå till toppen