Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Kommunikationsbyrå i konkurs: 40-tal anställda drabbas

Den Malmöbaserade kommunikationsbyrån Few har gått i konkurs. Ett 40-tal anställda sägs upp.

Few har kontor i Gängtappen, Kockums tidigare skyskrapa i Malmö.Bild: Lars Brundin
I torsdags förra veckan drog kommunikationskoncernen Few i nödbromsen och lämnade in en konkursansökan vid Malmö tingsrätt.
Koncernen kan inte betala sina skulder i tid och som ett led i kräftgången sägs ett 40-tal anställda upp.
– Jag träffade personalen i fredags och förklarade att jag ska undersöka förutsättningarna för att driva verksamheten vidare under en begränsad period på en månad från själva konkurstillfället. Syftet är att reducera skadeverkningarna från konkursen, säger konkursförvaltare Ola Sellert vid Trägårdh Advokatbyrå.
Enligt Ola Sellert hänger strukturen i kommunikationskoncernen, med sammanlagt fyra bolag, ihop med tidigare förvärv som har skett genom åren. Samtidigt menar han att det är för tidigt att uttala sig om orsaken till konkursen.
– Det är väldigt svårt att säga så här nära inpå konkurstillfället. Jag har heller inte hunnit titta på bolagets tillgångar och skulder, men det finns naturligtvis kundfordringar. Vi kommer att prata med kunderna och höra hur de ställer sig till en fortsatt begränsad verksamhet för att vi ska kunna få in så mycket pengar som möjligt i konkursen, säger Ola Sellert.
För de anställda träder nu den statliga lönegarantin i kraft.
– Lönegarantin löper från en till sex månader och beror på hur länge respektive medarbetare har varit anställd i bolaget. Sedan är det en maxgräns på cirka 180 000 kronor per anställd, säger Ola Sellert.
11 oktober har Malmö tingsrätt kallat till ett så kallat edgångssammanträde med borgenärer, alltså de aktörer som har en fordran eller krav på betalning mot Few. Sammanträdet syftar till att under ed intyga att de tillgångar och skulder som uppges i konkursförvaltarens kommande bouppteckning är riktiga.
8till5 har sökt Fews koncernchef för en kommentar.
Läs mer: Skånsk byråbransch bygger om: ”Varje byrå måste kunna mer”
Läs mer: Kommunikationsbyrå spetsar sin kompetens inom filmproduktion
Läs mer: Malmös ungdomar ska rädda stans reklambyråer
Läs mer: Nytt företag flyttar in i Kockums tidigare skyskrapa
Fakta

Bolag i Few-koncernen

First Flight Eight Wonderleap Holding AB (moderbolag).

First Flight Eight Wonderleap Few AB.

Few PR First Flight Eight Wonderleap AB.

Fluffy Things AB.

Gå till toppen