Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kriminaliteten, jobben och skolan viktiga valfrågor i Malmedalen

Vilken valfråga är viktigast för dig? Besökare på politikfestivalen Malmedalen i Rosengård berättar vad som blir avgörande när de går och röstar i september.

Hassan Souleiman.Bild: Kristin Nord
Hassan Souleiman, 47 år, läkare, Rosengård.
– Kriminaliteten. Regeringen måste stoppa våldet. Det finns platser som jag undviker för att kriminella är där. Lösningen är att de som skapar problem får jobb. Straffen måste också skärpas. Jag har inte själv rösträtt, men min fru kommer att rösta i valet.
Anna-Mi Wendel.Bild: Kristin Nord
Anna-Mi Wendel, 63, SFI-lärare, Husie
– Skolan. Det är ingången till att få en chans i samhället. Då måste skolorna fungera för alla. I Malmö ser vi ju att det inte hjälper integrationen när det är så stora skillnader mellan skolorna. Jag är för att ta reda på hur de olika partierna ställer sig till ett förstatligande av skolan.
Adde Jimale.Bild: Kristin Nord
Adde Jimale, 20, arbetssökande, Rosengård
– Jobben. Det viktigaste för mig är att få chans att komma in på arbetsmarknaden. Jag har bott här i Sverige i fem år men har fortfarande inte fått jobb. Arbetsförmedlingen säger ”vi hjälper till” – men det gör de inte. Kanske ska Arbetsförmedlingen läggas ner helt?
Anna Olin.Bild: Kristin Nord
Anna Olin, 30, musiklärare, Möllevången
– Välfärden. Att välfärden inte säljs ut, tycker jag är viktigt. Att man satsar mer pengar på vården och skolan. Statusen på läraryrket måste höjas, arbetsförhållandena i skolan måste bli bättre så att fler vill bli lärare och söker till utbildningarna.
Amna Basil Hussain.Bild: Elin Fjellman
Amna Basil Hussain, 19 år, studerande, Kroksbäck.
– Arbete. Själv studerar jag till civilingenjör. Men till exempel min mamma går utan jobb. Hon har gått flera kurser på Arbetsförmedlingen och har haft praktik. På praktikplatserna säger de att hon är duktig men hon har inte fått anställning. Hur löser vi det? Kanske behöver arbetsplatserna stöd?
Gå till toppen