Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Personal hittade knarkpåsar på skolgård flera dagar på raken

Små påsar med färgglada kapslar. Personalen på Framtidskompassen i Vellinge har fått börja flera arbetsdagar den senaste veckan med att städa bort spåren efter narkotikaanvändning på skolgården.

De färgglada påsarna har hittats på Framtidskompassens skolgård vid flera tillfällen under sommaren.Bild: Privat
Vid flera tillfällen under sommaren har skolpersonalen hittat de små påsarna vid och utanför skolans område. Inför skolstart i förra veckan gjordes fynden två morgnar på raken.
– Vi polisanmäler allt. En patrull kom hit och har gett oss informationen att innehållet troligen är någon drog, säger rektor Jessica Håkansson.
Men exakt vilken typ av narkotika som påsarna innehåller är oklart. Enligt kommunpolis Jörgen Sjåstad har man också hittat tomma kapslar, kapsyler med torka vätska i och bränd plast på skolgården. En kapsel har tagits i beslag och kommer att skickas iväg för analys.
– Troligen tömmer man kapslarna på innehåll, häller det i kapsylerna med vatten och värmer på, säger Jörgen Sjåstad.
Rektor Jessica Håkansson valde direkt att gå ut med informationen till föräldrarna.
– Vi städar alltid skolgården på morgonen innan eleverna kommer eftersom det kan finnas glas och annat. Det är många som brukar utnyttja vårt område för lek efter skoltid och nu har vi förstått att det är ungdomar som har uppehållit sig här under sommaren, säger hon.
Har ni haft liknande problem tidigare?
– Nej. Aldrig.
Jörgen Sjåstad menar också att polisen under de senaste månaderna har fått signaler om att även området runt Herrestorpskolan blivit ett tillhåll för ungdomar som använder droger. I första hand rör det sig om cannabis.
– Vi har ett nära samarbete med skolorna och socialtjänsten om det här. Om vi börjar jaga ungdomarna sätter de sig bara på någon annan plats. Det som verkligen gör skillnad är när vi kan gripa personen eller personerna som förser dem med droger.
Gå till toppen