Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redhawks letar efter ersättare till Nihlstorp

Cristopher Nihlstorp huvudskadades i träningsmatchen mot Linköping. Nu sonderar Malmö Redhawks målvaktsmarknaden. En tillfällig ersättare kan plockas in.

Peter Andersson är bekymrad över målvaktsituationen.Bild: BILDBYRÅN
– Vi ska se om vi hittar en lösning som kanske kan hjälpa oss en månad, säger Peter Andersson, tränare i Malmö Redhawks.
Det var i torsdagens träningsmatch mot Linköping i Tyringe som olyckan var framme. Carl-Johan Lerby tacklades in mot sin egen målvakt. Cristopher Nihlstorp föll baklänges och drabbades av en huvudskada.
– Vi får avvakta och se när det gäller Nihlstorp. Jag skulle gissa på ett par veckors frånvaro. Han har inte påbörjat sin hjärntrappa än, säger Peter Andersson.
Under Nihlstorps skadefrånvaro har Redhawks Oscar Alsenfelt att tillgå på målvaktssidan, plus den oprövade artonåringen Linus Gidbark.
Redhawks rivstartar säsongen med CHL-match mot Minsk redan den 31 augusti, SHL-premiären är mot Mora den 20 september.
– Gidbark kanske kan vara en A-lagsmålvakt om ett par år, men vi behöver inte lägga det på honom nu. Vi vill inte heller bränna Oscar.
Peter Andersson menar att det finns en fara med att ge Oscar Alsenfelt för stor arbetsbelastning som medför slitage. Därför kan det vara aktuellt med en temporär ersättare till Cristopher Nihlstorp.
– Vi diskuterar situationen och får se var vi landar, säger Peter Andersson.
Läs också En målvakt i bakfickan behövs för Redhawks
Malmö Redhawks har också backen Niklas Arell och centern Emil Molin på skadelistan.
– Molin är borta ett tag till, ett par veckor ytterligare, detsamma gäller för Arell, säger Peter Andersson
I båda fallen handlar det om underkroppsskador.
Gå till toppen