Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Valaffischeri Kävlinge förstörs natt efter natt

Knappt har politikerna i Kävlinge hunnit laga saboterade valaffischer förrän de förstörs igen. I helgen var det värre än någonsin. Polisen efterlyser nu tips om vem som ligger bakom skadegörelsen.

Flera partier har drabbats. Nu hjälper de varandra för att komma tillrätta med skadegörelsen.Bild: Pia Almström
Fem partier i Kävlinge har drabbats av skadegörelse på valaffischer. Övriga partier har inte satt ut några skyltar.
– Det har i princip varit någon skadegörelse varje natt sedan vi satte upp affischerna för 1,5 vecka sedan, säger Pia Almström (M).
I helgen var det värre än vanligt vilket resulterade i flera polisanmälningar för skadegörelse. Då förstördes bland annat alla affischer i rondellen vid Shellmacken i Lödde – flera gånger.
– De affischer vi fixade i går var förstörda igen i morse, vissa har vi fixat två gånger i helgen. Vi är inte ensamma – alla partier är lika drabbade, det är sabotage, säger Pia Almström.
De möts av sönderrivna affischer, klotter och att hela affischställningar har sparkats sönder. Det har till och med försvunnit några ställningar.
– Vi åker runt och lagar, det har hänt i flera kommundelar: Kävlinge, Furulund, Lödde, Hofterup och Dösjebro. Det tar mycket tid och ork och är något som vi får göra efter arbetstid, på kvällen – jättetråkigt, säger hon.
Partierna hjälps åt för att få komma tillrätta med problemet.
– Vi åker runt och när vi ser att andras skyltar har välts så försöker vi resa dem upp och skruva ihop dem, säger Catrin Tufvesson (S).
De vet ännu inte vem som ligger bakom, men tror att det är mer än bara ungdomsbus.
– Vi ser en annan form och mycket mer brutal och systematisk förstörelse än förr. De lägger mycket tid på att riva bort affischer och det krävs rätt mycket styrka för att lyfta bort de tunga ställningarna, säger Catrin Tufvesson.
Det finns i nuläget inga spår efter personerna men polisen är tacksam för tips.
– Hör av er om ni sett eller hört något som kan leda oss rätt. Det här handlar om skadegörelse som ger böter eller fängelse, säger kommunpolis Michael Rydberg.
Vanlig syn på morgonen de senaste veckorna: valaffischer i Kävlinge har välts och sparkats sönder.Bild: Catrin Tufvesson
Gå till toppen