Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vilhelmson-Silfvén valde "Anton" till VM

Tinne Vilhelmson Silfvén har bestämt sig för att tävla på hästen Don Auriello i VM i USA i september. ArkivbildBild: Björn Larsson Rosvall/TT
Don Auriello, med smeknamnet "Anton", blir dressyrryttaren Tinne Vilhelmson-Silfvéns häst i VM i Tryon, North Carolina, USA, 11-23 september. Valet har stått mellan 16-årige Don Auriello och Paridon Magi som Vilhelmson-Silfvén red på när det svenska laget tog EM-brons i Göteborg 2017.
"Jag är så himla glad att Anton känns bra. Han har hela tiden varit mitt förstahandsval och nu börjar det närma sig så det var dags att bestämma sig", säger Vilhelmson-Silfvén till Ridsportförbundets webbplats.
Det här blir andra gången som duon tävlar i VM tillsammans. De har dessutom gjort två OS och två EM ihop. Don Auriello hade inte tävlat sedan OS 2016 där duon blev åtta, när hästen gjorde comeback i slutet av juni. Vid tävlingar i Falsterbo fick valacken ett skadeåterfall men vid tävlingar i tyska Cappeln förra helgen visade hästen att den är tillbaka i VM-form.
Fakta

Det svenska dressyrlaget till VM

Det svenska dressyrlaget till VM Tryon i USA består av följande ryttare och hästar:

Patrik Kittel – Deja eller Well Done de La Roche CMF

Therese Nilshagen – Dante Weltino OLD

Juliette Ramel – Buriel K.H.

Tinne Vilhelmson Silfvén – Don Auriello

Första reserv: Rose Mathisen – Zuidenwind 1187

Andra reserv: Antonia Ramel – Brother de Jeu

Källa: Ridsportförbundet.

Gå till toppen