Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vilket parti ska vi rösta på, om vi inte vill ha ett stort fängelse i Svedala?

Ett stort fängelse i en så pass liten ort som Svedala kan komma att minska Svedalas attraktionskraft och devalvera varumärket, skriver föreningen Fängelsefritt Svedala.Bild: Jessica Gow/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Ledande politiker i Svedala vill att Kriminalvården ska bygga ett av Sveriges största fängelser med tillhörande häkte i kommunen. De vill upplåta en yta på 30 hektar mitt i Svedalas vackra, böljande landskap med skyddsvärd natur och ovärderlig odlingsmark. Men planerna har blivit ifrågasatta. Ett så stort fängelse i en så pass liten ort kan komma att minska attraktionskraften och devalvera varumärket. Kan det tänkas att familjer som går i flyttankar eller företag som funderar på att etablera sig på en ny ort, tycker att ett stort fängelse rimmar illa med de värden de söker? Tänk om fängelset inte alls leder till ökade intäkter för kommunen, utan tvärtom? Och på flera av de föreslagna platserna lever känsliga arter. Bör vi inte istället värna om den fantastiska natur kommunen har och som är Svedalas största tillgång?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen