Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Apple slopar beställningar på fotoböcker

Vill du skapa en fysisk fotobok, eller kanske en kalender, utifrån dina bilder sparade på en Mac är det hög tid att lägga en sista order. Funktionen ska nämligen tas bort till hösten.

För ett par dagar sedan kunde Mac-användare börja se varningar i programmet "Bilder". Det handlade om att funktionen som gör det möjligt att skapa fotoböcker utifrån sina sparade album nu ska försvinna, skriver sajten appleinsider.com.
Lägg din sista order innan 30 september, skriver sajten.Bild: Appleinsider.com
I vissa beta-uppdateringar har funktionen som funnits 2002 redan tagits bort, men nu verkar det bli permanent. Däremot går det att ladda ner liknande funktioner, dock inte Apples egna.
Anledningen som anges är att funktionen blivit desto mindre viktig ju fler användare som är trogna företagets produkter, och därmed ser mindre användning för funktionen. Dessutom är den generella efterfrågan på fysiska kopior på foton mindre eftertraktade. De flesta nöjer sig med digitala foton.
Gå till toppen