Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Barnporrmisstänkt lämnade landet – misstänks nu för flera grova våldtäkter

Efter att den 41-årige mannen fastnat i en barnporrhärva lämnade han Sverige. Därefter har misstankarna mot honom växt – nu anklagas mannen för att ha genomfört grova våldtäkter mot barn. Under tisdagen häktades han.

41-åringen hämtades in till förhör i mars 2014 efter att polisen hittat material som klassas som grovt barnporr i en dator som polisen hävdar är hans. Han delgavs misstankarna och fick en försvarsadvokat.
Men 41-åringen begärdes aldrig häktad – istället fortsatte utredningen mot honom när han var på fri fot. Då lämnade han landet.
Drygt fyra år senare växte misstankarna mot honom till att även innefatta två fall av grova våldtäkter mot barn – detta utifrån säkrat material som kopplas till mannen.
I januari i år tog åklagare därför beslutet att mannen skulle anhållas i sin frånvaro.
Det skulle dröja åtta månader tills det beslutet kunde verkställas. I lördags var 41-åringen på tillfälligt återbesök i Malmö när polisen stoppade honom i en ”rutinkontroll”.
Under tisdagen ställdes 41-åringen inför en häktningsdomare som bedömde bevisen som tillräckligt starka för att han ska hållas inlåst i två veckor.
41-åringen nekar till alla anklagelser och hävdar att materialet som polisen hittat inte är hans.
Gå till toppen