Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lättpratad valdiskussion ska leda fler till valurnan

Vad ska ni göra åt vårdköerna? Kan ni tänka er införa cyklande polis? Kommer ni att höja den låga dagersättningen? Det var några av frågorna när deltagarna med intellektuella funktionsnedsättningar mötte Kävlinges politiker i en valdiskussion.

"Hur ser ni på att införa cykelpoliser i Kävlinge? Det ska jag fråga politikerna", sa Philip Lavesson som gått studiecirkeln Mitt val. I bakgrunden politikerna Anette Bååth i gult (L), Carina Ingelsson (L), Catrin Tufvesson (S) och Jan Persson (V).Bild: Maria Sehlin

Efter en studiecirkel om valet på enkel svenska var det dags för den lättpratade valdiskussionen i Kävlinge. Nästan alla partier var på plats och deltagarna väl förberedda med frågor de ville ha svar på.

– Jag ska fråga varför inte tågen går i tid - jag har blivit väldigt försenad och då ringde jag mamma och pappa och frågade om de kunde hämta mig. Det kunde de inte, men till slut kom en ersättningsbuss. Sen ska jag fråga vänstern varför de vill göra LSS statligt, sa Denice Lundberg innan debatten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen