Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Restauranger på Näset fick besök av inbrottstjuvar – igen

Natten mot söndagen fick flera restauranger på Näset besök av inbrottstjuvar – igen. Samma verksamheter har drabbats flera gånger på kort tid.
– Det känns trist att utsättas för sådant här som småföretagare, säger Marie Alm på Falsterbogrillen.

Marie Alm, som nu driver Falsterbogrillen med sin man Alex, har haft flera besök av inbrottstjuvar sedan hon tog över verksamheten för några år sedan. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)Bild: Elin Wrethov
Vid 23.40-tiden på söndagskvällen gick larmet på Falsterbogrillen. Filmen från övervakningskameran visar hur två män tar sig in i lokalen via serveringsluckan, medan en tredje väntar i en bil utanför. Efter inbrottet har man också hittat tydliga skoavtryck.
– Polisen hade inte tid att komma, så vi bad larmcentralen skicka en väktare. Men personerna var såklart inte kvar när vi kom hit, säger Marie Alm som driver grillen tillsammans med sin man Alex.
Den här gången blev stöldgodset tio till tjugo cigarettlimpor. De misstänkta, som uppges vara i 20-årsåldern, lämnade sedan platsen i en mörkblå bil.
Sedan paret tog över verksamheten för tre år sedan har de vid två tillfällen drabbats av inbrottsförsök, där förövarna slagit sönder dörrar och fönster. Förra året tog sig tjuvarna för första gången in i lokalerna. Den gången stals en större mängd mat.
– Tidigare gånger har det mest varit förstörelse, men nu var det faktiskt ingen skadegörelse i lokalerna. Det kändes som om de här personerna var väldigt inriktade på vad de skulle ta, säger Marie Alm.
Goran Naumovski, ägare till Restaurang och pizzeria Ljunghusen, tror att ökad kameraövervakning i området kan bidra till färre inbrott i framtiden.
Samma kväll utsattes även Restaurang och pizzeria Ljunghusen för ett inbrottsförsök.
– De försökte ta sig in genom skjutfönstret, men lyckades inte. Vi har ju larmövervakning. Kanske är det därför, säger ägaren Goran Naumovski som generellt menar att det blivit mer övervakning i området och tror att det kan ha en avskräckande effekt.
Det är andra gången hans verksamhet drabbas på kort tid. I vintras tog sig tjuvar in i restaurangen och försvann med växelkassan. Goran Naumovski menar att den ekonomiska förlusten är tuff, men att förstörelsen i lokalerna vid ett inbrott ofta är ett lika hårt slag mot små verksamheter.
– Det är jobbigt. Den här gången hände inget, men annars kan de gå in och förstöra kassaapparater och annan utrustning. Slår de sönder saker går det inte att jobba, säger Goran Naumovski.
Gå till toppen