Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter

Minst elva döda i italiensk flodvåg, 49 kvinnor räddade från sexslaveri i Colombia, äggen kan bli dyrare – och Avicii prisades postumt på nattens MTV-gala.

Minst elva döda i italiensk flodvåg

Bild: KONTROLAB
Minst elva människor har omkommit i den kraftiga flodvåg som drabbade en ravin i södra Italien på måndagen. 18 personer har räddats i nationalparken Pollino i regionen Kalabrien, som är populär bland vandrare. Sex av dem skadades i händelsen som orsakats av kraftiga regn i en bergsravin.
Läs mer: Minst elva döda i italiensk flodvåg

49 kvinnor räddade från sexslaveri

49 kvinnor som smugglats genom underjordiska tunnlar för att tvingas arbeta som prostituerade har räddats i turistorten Cartagena i Colombia. Kvinnorna ska ha lurats med falska löften om jobb och hållits fångna under "bekymmersamma förhållanden".
Läs mer: 49 kvinnor räddade från sexslaveri

Dina ägg kan bli dyrare

Bild: Fredrik Sandberg/TT
Ett ägg kostar i dag cirka 2,50 kronor beroende på om det är från frigående höns inomhus, utomhus, ekologiska eller kravmärkta. För att kompensera producenterna för de höjda foderpriserna bör priset höjas med 10–15 öre per ägg, enligt branschorganisationen Svenska Ägg.
Läs mer: Äggbranschen vill höja priserna

Avicii prisades på MTV-gala

Bild: Evan Agostini
Tim "Avicii" Bergling prisades postumt på nattens MTV-gala Video Music Awards, rapporterar Variety. Han prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora (bilden) för deras låt "Lonely together". Utmärkelsen som årets artist gick till Camila Cabello.
Läs mer: Avicii prisades postumt på MTV-gala
Gå till toppen