Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fansens stöd får Lewandowski att stanna

Bayern Münchens Robert Lewandowski i mitten gjorde mål mot Drochtersen/Assel i tyska cupen i lördags och ser nu fram emot att fortsätta i klubben.Bild: Carmen Jaspersen/AP/TT
Bayern Münchens fans kan känna sig nöjda. Åtminstone om de vill ha Robert Lewandowski kvar i mästarklubben. I maj sa den polske landslagsmannen att han ville lämna Bayern men nu har han bestämt sig för att stanna, mycket tack vare just supportrarna.
– Mitt hjärta finns återigen hos Bayern. Jag har märkt här i München hur fansen är bakom mig och jag förstod att de fortfarande vill ha mig, säger Lewandowski som firade sin 30-årsdag på tisdagen.
– I april, maj så tog nästan alla sikte på mig, berättar Lewandowski som då hade gått mållös från kvartsfinalerna och semifinalerna i Champions League.
– Jag kände inte att klubben skyddade mig, och kände mig ensam i det läget.
Men nu är förra säsongens målkung, med 29 mål på 30 matcher i Bundesliga, fullt fokuserad på ännu en säsong i klubben där han varit med och tagit åtta titlar på fyra år.
Och fler kan det bli. Lewandowskis kontrakt med Bayern München sträcker sig till 2021.
Gå till toppen