Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Fyra ungdomar greps efter stölder på stranden

Med hjälp av spårfunktionen i de stulna mobiltelefonerna lyckades brottsoffren lokalisera var tjuvarna befann sig.

Den varma sommaren har lockat många badsugna besökare till stränderna i Lomma kommun. I samband med det har polisen också sett en ordentlig ökning av antalet stölder som rapporterats från stränderna.
Ärendena liknar ofta varandra – tjuvarna passar på att länsa kvarlämnade väskor och kläder när brottsoffren badar. För polisen är det för det mesta svår att få fatt i förövaren, särskilt om det inte finns bra vittnesuppgifter.
Men i torsdags eftermiddag i förra veckan fick man in en lyckträff. Två personer som blivit av med sina telefoner på stranden lyckades leta upp var mobilerna befann sig genom den inbyggda spårningsfunktionen.
Spåren ledde till en bostad i Lund. Polis tillkallades och fyra 14-åringar som misstänks kunde omhändertas. Hos ungdomarna hittades, förutom de två uppspårade telefonerna, ytterligare två telefoner. De kunde kopplas till personer som anmält till polisen att de blivit bestulna på stranden samma vecka.
– De här ungdomarna är inte straffmyndiga, utan vi överlämnar ärendet till socialtjänsten, säger förundersökningsledare Lisa Myrbäck.
Gå till toppen