Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Nej till ringled över Ladugårdsmarken och Stångby

Liberalerna i Lund ändrar sig i frågan om ett vägreservat på Ladugårdsmarken, som syns i bildens övre del.Bild: Bengt Arvidson
Vi liberaler har med intresse följt diskussionen kring ett vägreservat på Ladugårdsmarken. När byggnadsnämnden behandlade ärendet gav vi vårt stöd till Socialdemokraterna och Moderaterna som föreslog att vägreservatet skulle vara kvar i översiktsplanen, trots att det hade strukits i Stadsbyggnadskontorets förslag. Skälet var då att någon gång i framtiden möjliggöra vägbygge i området ifall behov uppstår.
Vi har nu satt oss in djupare i ärendet och bedömer att vägreservatet bör utgå ur översiktsplanen då det riskerar att skapa en stor barriär i södra delen av Stångby. Skulle E6 och E22 förenas i ett attraktivt utbyggnadsområde som Stångby skulle det få miljömässiga konsekvenser och påverka byns framtida utveckling. Med anledning av detta kommer vi liberaler att yrka på att vägreservatet på Ladugårdsmarken ska utgå ur översiktsplanen och därmed inte stödja Socialdemokraternas och Moderaternas gemensamma hållning i frågan.

Mia Honeth

Liberalernas gruppledare i byggnadsnämnden, Lunds kommun
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen