Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Agenten: Ghoddos klar för Amiens

Efter de många turerna: Nu ser Östersunds anfallsstjärna Saman Ghoddos ut att vara klar för franska Amiens. Den iranske landslagsmannens agent bekräftar övergången för Expressen.

Östersunds Saman Ghoddos ska läkarundersökas i Amiens. Arkivbild.Bild: Mats Andersson/TT
Saman Ghoddos, som har gjort nio mål på 15 allsvenska matcher för Östersund den här säsongen, har varit ryktenas man hela sommaren. Det har framförallt talats om spanska Huseca och franska Rennes. Nu ser 24-åringen dock ut att vara klar för Amiens, hemmahörande i franska Ligue 1.
Östersunds pressansvarige Patrick Sjöö bekräftade för TT under torsdagen att Ghoddos rest till Amiens för att genomgå en sedvanlig läkarundersökning. Senare på torsdagskvällen uppgav Ghoddos agent Nenad Lukic för Expressen att övergången är klar.
– Det känns bra att allt har löst sig för Saman. Vi hade bud från sammanlagt fyra klubbar som var villiga att betala stora pengar. Men vi bedömde att det här var det bästa steget för Saman, säger Lukic till tidningen.
För knappt två veckor sedan tackade Ghoddos hemmapubliken på drygt 6 000 åskådare efter 2–0-segern mot Kalmar och bekräftade att det var hans sista match med klubben. Övergångssumman landar på mellan 40 och 60 miljoner kronor, enligt Expressen och Aftonbladet.
I Amiens spelar den svenske VM-backen Emil Krafth.
Fakta

Saman Ghoddos

Född: 6 september 1993 i Malmö (24 år).

Position: Anfallare.

Moderklubb: BK Vången.

Seniorklubbar: Limhamn Bunkeflo (2011–2012). Trelleborg (2013), Syrianska (2014–2015), Östersund (2016–).

Landskamper/mål för Iran: 11/1.

Gå till toppen