Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Derbyladdad Zlatan: ”Känner mig som ett djur”

På lördag är det derby i Los Angeles. Zlatan Ibrahimovic hoppas på ett liknande slut som i sin debut - då han sänkte LAFC med två mål.
– Jag känner mig bra, jag känner mig som ett djur, säger han.

Zlatan Ibrahimovic är trea i MLS skytteliga med 15 fullträffar.Bild: JOEL MARKLUND
Zlatan Ibrahimovic stod över förra ligamatchen, då LA Galaxy föll med hela 5-0 mot Seattle Sounders.
Nu är han tillbaka - och hoppas att laget snabbt ska hitta tillbaka till det vinnande spåret.
– Förlorar man med 5-0 är försvarsspelet självklart inte bra. Så låt oss sluta tänka på försvaret och börja anfalla och vinna matcherna på det sättet istället, säger Ibrahimovic med ett leende i en video på klubbens hemsida inspelat under en pressträff.
Läs mer: Zlatan avstår spel på konstgräs
LA Galaxy inledde säsongen svagt, men har under sommaren tagit sig över slutspelsstrecket och ligger just nu femma i den västra konferensen - fem poäng bakom rivalen Los Angeles FC.
– Det är en stor match. Rivaliteten mellan Galaxy och LAFC är fortfarande ung, det här bli klubbarnas tredje möte. Det är ju deras första år i ligan, med åren kommer derby bli allt hetare, säger Ibrahimovic.
Anfallaren berättar att han trivs utmärkt i MLS.
– Jag är väldigt glad att vara här. Jag gillar lagkamraterna, klubben, människorna omkring klubben och staden. Jag älskar det jag gör och vill spela så länge jag kan, säger han.
Läs mer: Zlatans klädmärke läggs ned
Zlatan Ibrahimovic har goda minnen från att spela mot LAFC. Lagen möttes i våras i svenskens MLS-debut i våras. Han byttes in i underläge 1-3 men vände med två mål - vara det ena en drömträff från uppåt 40 meter - matchen till 4-3-seger.
Det andra mötet lagen emellan slutade 2-2.
– Förhoppningsvis får fansen en bra match, som i de två tidigare mötena.
Gå till toppen