Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera bränder i Kristianstad i natt

Det har brunnit på flera platser i Kristianstad. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Det har under natten brunnit på flera platser i Kristianstad, skriver Kristianstadbladet.
Det handlar om minst ett tiotal bränder. Tre av larmen handlade om bilbränder där minst sju bilar totalt stod i lågor. Den brann även i en villa i Näsby, i ett garage samt en husvagn som stod vid en villa utanför Tollarp. Ingen person uppges kommit till skada.
– Samtliga fem brandstationer i Kristianstad kommun är engagerade och sen har vi hjälp från våra grannkommuner, säger Anders Pålsson, inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad till Kristianstadsbladet.
Larmen började komma in vid klockan 23:56 och ungefär två timmar framåt under natten. Polisen misstänker inget brott i samband med branden i en husvagn och ett garage.
Gällande bilbränderna tros alla vara anlagda. Två av händelserna rubriceras som skadegörelse och en, där det brann i fem bilar samtidigt, rubriceras som mordbrand med tanke på risken för spridning. Däremot finns det ingen frihetsberövad eller misstänkt i nuläget.
Villan som stod i lågar blev totalskadat enligt räddningstjänsten och polis, men de misstänker inte något brott. Troligtvis är det något elfel som orsakat branden, enligt Martin Larsson, inre befäl på polisen, rapporterar Kristianstadbladet.
Gå till toppen